Si pentru ca suntem in sezonul sarbatorilor de iarna a venit timpul sa degustam vinurile efervescente.
Am incercat sa aflam secretul aparitiei magicelor bule in pahar si am comparat (degustind desigur) urmatoarele vinuri spumante, toate produse dupa metoda Charmat - cu fermentarea secundara in recipiente cu presiunea si temperatura controlata:
1. Henkel Trocken - Germania
2. Crisecco, Cricova - Moldova
3. Contarini, Prosecco - Italia
4. Pik, Brut, Alianta Vin - Moldova
5. Brazilian Soul - Brazilia
6. Moldova de Lux, Milestii Mici - Moldova
7. Veuve du Vernay - Franta
8. Nisporeni, Brut - Moldova
si spre marea noastra bucurie cistigatorul s-a dovedit a fi un reprezentant al scolii vinicole moldovenesti.
Peste 7 zile vom degusta spumante produse dupa metoda traditionala (champenoise), speram iarasi sa avem reprezentantii Moldovei pe treptele cele mai inalte ale podiumului.